Akademisk Ridkonst Halland

Välkommen

Elise och Alfons 2016!

Vad behöver du kunna för att göra ett Väpnarprov?

 

Du får börja med ett markarbetes och longeringsprov. Ett prov som ger en biljett till att kunna göra ett väpnarprov som i sin tur ger möjlighet att bli medlem i riddarskapet. Du ska visa att du kan hjälpa din häst att göra rörelserna om det sedan inte blir perfekt är inte det viktigaste. Du kan bli underkänd om din häst gör rätt fast du gör fel.

 

Gå in och se Christofer göra väpnarprovet på Bents hemsida. Skriv ner vägarna och vad som skall göras i varje moment.

Öva så mycket att det sitter i ryggmärgen, du kan ju börja gå vägarna utan häst (men lär rätt från början, det är svårt att lära om ...)

Träna nu på delar eller hela programmet( kan ju förkortas lite) vid varje gång du jobbar din häst, det ska kännas lätt och säkert innan det är dags.

Visa upp delar eller hela programmet för Elise vid varje träningstillfälle. Då får du värdefull feedback på vad som är bra och vad som behöver finslipas.

När Elise tycker du är mogen får du en inbjudan av henne att vara med på Bentkursen i vår och avlägga provet. Då om inte förr kommer nervositet och prestation in i bilden och det ärdärför det är så viktigt att kunna det här som ett rinnande vatten. Spänner vi oss för mycket blir ju våra hästar förvirrade och då kanske inte det fungerar så bra.

När så markarbetes och longeringsprovet är godkänt är det dags att ta tag i själva Väpnarprovet, mer om det när vi är mogna för detta!

Gå in på www.youtube.com och sök

Academic art of riding, Groundworktest and longetest.

www.bentbranderuptrainer.com

Finns på fb på Akademisk Ridkonst Halland eller Elise elever.